onsdag 5 november 2014

Köttfärssås och spaghetti

Detta gjorde jag: Spaghetti och köttfärssås.

Receptet/hur gjorde jag: Jag följde receptet som vi hade till köttfärssåsen, fast jag använde inte riktigt alla kryddor som skulle vara med i och tog i lite mindre av vissa ingredienser. Spaghettin mätte jag inte upp riktigt i något mått för det blir lite svårt så jag tog bara vad jag trodde skulle räcka och lät den koka i kokande vatten under lock i ca 10 minuter.

Ändringar i receptet: Jag tog i lite mindre tomatsås och salt. Jag använde inte alla kryddor i köttfärsreceptet pga att jag tyckte att det räckte med det jag hade lagt i redan när jag provsmakade. Vi tog även olika stegpannor när vi gjorde köttfärssåsen.

Viktigt att tänka på: Rör hela tiden i köttfärsen när den steks så att en inte bryner fast i stekpannan och passa tiden på spaghettin när den kokas så att den inte blir för rå eller för överkokt. 

Råd och tips: Variera med kryddorna och häll i köttfärsen, ta vilka kryddor du vill och smaka efter hela tiden så att du verkligen gillar det och kommer kunna äta det.

Jag jobbade med: Linnea.

Vi jobbade i kök nummer: 4.

Eftersysslan: Tömma o starta diskmaskinen.

Utvärdering: Spaghettin blev bra och god. Men köttfärsen smakade inte så mycket när den var klar, kanske att jag skulle ha haft i lite mera av kryddorna och smakat lite oftare än vad jag gjorde. Det blev som jag tänkte, men trodde köttfärsen skulle bli bättre, men men sånt händer. Överraskningen blev spaghettin fast också köttfärsen när man åt den med ketchup för att då kände man knappt den gamla smaken :).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar