Receptet/hur gjorde jag: Vi följde bara receptet som stod i matlagningsboken, som vi använde. Men vi skrev av receptet på ett papper eftersom att vi skulle ha en fin glutenfri mjölblandning och då måste man antingen ta lite mera eller mindre av dom andra ingredienserna.
Ändringar i receptet: Vi halverade först receptet till 1-2 personer, och sedan tog vi i lite mera mjöl i smeten än vad det skulle vara, för att få den mer tjockare och fastare för att den skulle kunna stelna på pannan och inte rinna iväg.
Viktigt att tänka på: Passa pannkakorna när dom steks. Stek på medeltemperatur och se till att hälla i dom rätta mängderna i smeten. Dom är klara när dom har fått en gyllenbrun färg på båda sidor.
Råd och tips: Välj lite blandat att ha på pannkakorna, t.ex sylt, grädde, socker o.s.v. Häll även i redigt med smör i början av stekningen för att slippa att hälla i det hela tiden emellan när varje pannkaka ska stekas.
Jag jobbade med: Miranda.
Vi jobbade i kök nummer: 3.
Eftersysslan: Byta och slänga soppåsen.
Utvärdering: Pannkakorna blev bra. Dom var jätte goda, färgen blev bra gyllenbrun som vi hade tänkt oss och konsistensen blev super. Jag trodde inte att dom skulle bli så bra ifrån början för att dom vi gjorde i 6:an smakade inte så mycket så det blev en stor förändring. Överraskningen blev hela pannkakorna, och med det menar jag konsistensen, färgen, smaken o.s.v, och dom kunde inte bli bättre än vad jag tror. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar