Receptet/Hur gjorde jag: Jag letade upp ett recept på kycklingsoppa på internet, men det blev mera som en gryta. Så att sen hackade vi upp olika grönsaker som vi skulle ha (champinjoner, morot, potatis, äpple och lök) plus kyckling, och la i det i en gryta. Sedan så lät vi det bryna tillsammans ett tag med margarin och curry. Sedan så strödde vi på med andra kryddor och oljor också som t.ex peppar, salt, soya, rapsolja, vatten och massa annat. Sedan lät vi det bryna med lock i ungefär 20 minuter med vispning lite då och då.
Ändringar i receptet: Vi skulle egentligen ha i purjolök i grytan men vi tog vanlig gul lök istället för att vi inte hade någon purjolök och det är mycket godare med vanlig gul lök. Vi halverade även receptet till två personer så att det skulle räcka och inte bli mycket över.
Viktigt att tänka på: Rör i grytan hela tiden för att slippa en bränd yta och botten.
Råd och tips: Smaksätt med lite olika kryddor som du gillar och som du tycker passar till maten du lagar. Rör om lite då och då i grytan också för att skippa att få en bränd botten på själva grytan som du lagar allt i, om det händer så tillsätt med lite vatten. Det räcker med en halv dl i taget.
Jag jobbade med: Millie.
Vi jobbade i kök nummer: 7.
Eftersysslan: Byta soppåse, tvätten och torka ur kylarna.
Utvärdering: Maten blev helt okej faktiskt, den smakade bra och innehöll dom rätta mängderna med kryddor o.s.v. Kanske att den skulle innehålla lite mera salt och peppar, men det kändes knappt att det behövdes. Det blev ungefär som jag tänkte, vi skötte grytan ganska bra och passade tiderna. Hela grytan blev som en överraskning faktiskt, konsistensen blev bra bara att den skulle innehålla lite mera vatten också för att få den lösare, färgen blev också bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar