Receptet/hur gjorde jag: Vi använde inget receptet för att vi bara provade oss fram. Först så hällde vi i vatten i en gryta och ställde den på en platta och lite senare när det hade börjat koka hällde vi i riset med lite salt. Sedan så började vi att göra grönsakerna som var morot, blomkål och bönor. Vi hackade och skalade och sedan la dom i en gryta med lock och lät det koka på en platta. Efter det gjorde vi fisken. Vi panerade den med ströbröd och la i den i en stekpanna med citronpeppar och sedan lät den puttra lite lätt i ca 10 minuter. Tillsist så gjorde vi en sås som innehöll crème fraich och gräslök.
Ändringar i receptet: Jag använde majsmjöl istället för ströbröd. Vi använde även inget recept så att vi kunde inte göra några så stora ändringar.
Viktigt att tänka på: När fisken låter puttrande och ett litet ljus i stekpannan är den perfekt när den steks. Man ska även tänka på att krydda ordentligt så att det blir någon smak och passa fisken när den steks så att den inte fastnar eller blir för bränd. När fisken är klar så måste den vara vit rakt igenom när man skär i den och sedan måste den vara lite gyllenbrun.
Råd & tips: Krydda med lite olika kryddor vad du känner för, och prova dig fram när du lagar mat så kanske det blir bra ändå än om du följer det riktiga receptet.
Jag jobbade med: Millie och Nathalie.
Vi jobbade i kök nummer: 2.
Eftersysslan: Torka av borden.
Utvärdering: Maten blev bra. Fisken blev perfekt och jätte god. Konsistensen blev bra och även färgen. Såsen blev också jättebra och lyckad. Grönsakerna skulle nog saltas lite mera för att få en godare smak o.s.v. Riset skulle också saltas lite till. Men i helhet blev allt jättebra tillsammans. Det blev inte som jag tänkte för att jag trodde att det skulle bli värre än vad det blev. Fisken blev som en överraskning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar