Receptet/hur gjorde jag: Vi hade ett recept som vi gick efter och följde, och då började vi med att sätta på ugnen på 225 grader och började sedan med att smöra en form med margarin. Sedan så hällde vi på tre olika sorters bär i formen och blandade mjöl, havregryn, socker och smör i en bunke och sedan la vi på det på bären i formen. Efter det så ställde vi i formen i ugnen i 20 minuter. Medan pajen vad i ugnen gjorde vi en vaniljsås, och först så blandade vi ägg, mjölk, socker och potatismjöl i en kastrull och ställde den på spisen. Efter ett tag sänkte vi plattan och vispade tills den blev tjock och hällde då i vaniljsocker. Efter det var vi klara.
Ändringar i receptet: Vi tog glutenfritt mjöl och glutenfritt havregryn istället för det andra vanliga.
Viktigt att tänka på: Passa pajen när den är i ugnen så den inte blir allt för bränd eller för mjuk, och tänk på att den ska stelna lite när den har kommit ut. Tänk också på att när man gör vaniljsåsen till så tänk på att vispa hela tiden för att den inte ska koka, brännas eller att det ska komma upp bruna saker på ytan.
Råd & tips: Häll i olika bär i pajen så att det blir lite skiftande. Du kan ta t.ex blåbär, vinbär, jordgubbar, hallon och mer.
Jag jobbade med: Millie.
Vi jobbade i kök nummer: 4.
Eftersysslan: Tömma och starta diskmaskinen.
Utvärdering: Pajen blev sådär. Konsistensen blev lite för mjuk, den stelnade aldrig. Men färgen blev jättebra, men bären var lite sura och beska efter ett tag när man hade ätit lite. Det blev inte som jag tänkte för att trodde att den skulle bli bättre än vad den blev. Jordgubbarna blev som en överraskning för att dom smakade mycket bättre än vad vi trodde att dom skulle göra så att det blev jättebra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar