onsdag 3 december 2014

Lussekatter!

Detta gjorde jag: Lussekatter.

Receptet/hur gjorde jag: Vi följde ett recept ur matboken som vi hade och sedan så skrev vi av det på ett annat papper för att vi skulle få ut halva satsen, och då blandade vi först mjölk och smör i en gryta till 45 grader. Efter det hällde vi i det i en bunke och tillsatte jäst, sedan så blandade vi i mjöl, socker, fiberhusk och salt. Sedan lät vi degen jäsa under en bakduk i 5 min ungefär. Efter det kavlade vi ut degen och hällde på smör, socker och kanel och satte in det i ugnen i ca 15 min. 


Ändringar i receptet: Vi tog ett annat mjöl istället för det vanliga, sedan så delade vi också receptet på två för att det skulle bli 20 stycken ifrån början, men sedan så ändrade vi så att det blev hälften alltså tio stycken och fem stycken var. Efter det tog vi heller inte samma ugnstemperatur och tiden tog vi inte samma heller för att dom skulle bli bra och rätt konsistens. Vi tog heller inte i någon saffran för att vi inte hade någon. 

Viktigt att tänka på: Tänk på att passa bullarna när dom är i ugnen så att dom inte blir för brända eller för råa. 

Råd och tips: Blanda ingedienser som du kan ha i bullarna för att få en ny och spännande smak. Då kan du t.ex blanda kanel + vaniljsocker + kardemumma tillexempel eller bara ta saffran o.s.v. 

Jag jobbade med: Millie. 

Vi jobbade i kök nummer: 4.

Eftersysslan: Tömma och starta diskmaskinen. 

Utvärdering: Dom blev bra och goda, fast dom blev lite torra bara. Men det spelade knappt någon roll. Konsistensen blev också bra och färgen blev lite ljusbrun, som vi hade förväntat oss. Det blev inte som jag tänkte, på grund utav att jag bara inte trodde det. Storleken blev som en överraskning för att den blev perfekt och jag hade aldrig gjort så små förut, så det blev bra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar