Receptet/Hur gjorde jag: Vi använde ett recept i kokboken. Så att först blandade jag smör/margarin och strösocker. Efter det så blandade jag i vaniljsocker, mjöl och kakao och blandade det igen. Sedan så blandade jag det med händerna till en deg och plattade och la ut den på en plåt och strödde på med pärlsocker.
Ändringar i receptet: Jag halverade satsen eftersom jag jobbade själv men andra ingedienser. Jag skippade även kanelen i smeten/degen för att jag är inte så förtjust i det. Jag gjorde även bara en längd när det skulle vara 4.
Viktigt att tänka på: Om du gör mer än en längd så tänk på att göra dom lika stora så att inte den ena kanske blir för rå eller för bränd. Häll även i den rätta mängden smör för att inte smeten ska börja bubbla i ugnen.
Råd och tips: Häll på pärlsocker om du vill ha en söt smak eller något annat på.
Jag jobbade med: Millie och Abdi.
Vi jobbade i kök nummer 4.
Eftersysslan: Tömma och starta diskmaskinen.
Utvärdering: Kakorna blev väl sådär. Dom blev ganska lösa i konsistensen och smakade inte det bästa på grund att dom blev väldigt grumliga. Färgen blev bra iallafall. Det blev inte som jag tänkte för att trodde att dom skulle bli bättre. Ingenting blev direkt som en överraskning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar