Receptet/Hur gjorde jag: Först satte vi på riset på en platta och lät det ligga med lock på högsta temperatur i början men sedan så ändrade vi till medeltemperatur. Sedan började vi med woken och hackade och blandade i grönsakerna som skulle användas och det var majs, bönor, morot, blomkål och lök. Efter det stekte vi kycklingen i en stekpanna och kryddade lite. Tillsist så gjorde vi sås som Innehöll lite olika ingredienser.
Ändringar i receptet: Vi använde/följde inget recept. Så vi kunde inte göra några ändringar.
Viktigt att tänka på: Rör om i riset och dom wokade grönsakerna ganska ofta. Rör i kycklingen också lite då och då för att slippa att den blir för över stekt eller bränd. Blir den det, kan den bli torr och saften/vätskan i kycklingen kan då också stekas bort eller försvinna.
Råd och tips: Krydda maten med olika sojor och kryddor (känn efter själv), det finns många kryddor och olika sojor att välja på.
Jag jobbade med: Mattias.
Vi jobbade i kök nummer: 5.
Eftersysslan: Sopa golvet.
Utvärdering: Maten blev bra och god förutom woken som inte blev så god eller bra, för att majsen smakade ingenting och vissa av grönsakerna blev inte ens klara och var hårda. Men riset smakade bra och kycklingen fick en bra konsistens och färg tillslut. Det blev ungefär som jag tänkte, men jag trodde grönsakerna skulle bli godare för att dom brukar bli godare om jag gör det någon annanstans . Kycklingen blev som en överraskning för att den smakade bäst och fick finast färg o.s.v.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar