onsdag 10 september 2014

Falukorv

1. Detta gjorde jag: Kokta grönsaker och stekt falukorv.

2. Receptet/Hur gjorde jag: Det fanns inget recept, så att vi kunde inte följa något speciellt papper eller någon speciell bok.

3. Ändringar i receptet: Eftersom att vi inte hade något recept så kunde vi inte göra några ändringar
direkt men vi fick välja vad vi ville ha för grönsaker och då valde vi att bara ta blomkål och bönor för att det var det vi ville prova och ha.

4. Viktigt att tänka på: Häll i grönsakerna när vattnet kokar och lägg på ett lock. Låt korven steka färdigt och passa den för att få den rätta färgen och rätta konsistensen.

5. Råd & tips: Smaksätt grönsakerna med salt eller någon soya för att få den bästa smaken. Om man inte har i något minskar risken att den blir god och bra.

6. Jag jobbade med: Nathalie.

7: Vi jobbade i kök nummer: 4.

8. Eftersyssla: Tömma och starta diskmaskinen.

9. Utvärdering: Maten blev bra, falukorven blev färdig och fick en glänsande färg, och grönsakerna blev bra och smakade gott. Det blev som jag tänkte för att falukorv brukar bli samma när man steker som hela tiden förutom om man inte steker dom för kort tid eller för lång tid. Överraskningen blev hela maträtten helt enkelt pga att den var ganska enkel att laga och att jag har lagat den förr, så att jag vet hur vi skulle göra och det var därför som den blev bra och fick en bra färg, konsistens och smak m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar