onsdag 3 september 2014

Frallor/baguetter

1. Detta gjorde jag: Frallor/baguetter

2. Receptet/Hur gjorde jag: Jag följde receptet och här nedan kommer en bild på det senare. Vi bytte bara ut mjölet emot ett annat mjöl och sedan så halverade vi receptet eftersom att den jag jobbade och jag gjorde olika, och behövde då inte ha i lika mycket och samma av varje ingrediens.
3. Ändringar i receptet: Vi tog i torrjäst istället för vanlig jäst för att det var lättare. Vi delade även receptet i två som jag skrev dör uppe👆för att vi inte gjorde samma.

4. Viktigt att tänka på: Låt dom jäsa så länge som dom ska eller längre för att dom ska kunna bli klara och inte degiga. Och när dom kommer ut ur ugnen så ska dom direkt av plåten och så kan man knacka på dom på undersidan för att se om dom är klara och då ska dom låta ihåliga och ha en brun glansig färg. 

5. Råd och tips: Pensla frallorna efter dom har jäst andra gången och lägg på några olika frön vad du känner för. T.ex solrosfrön, linfrön eller sesamfrön o.s.v eller allihopa. Du kan ta olika frön på olika frallor eller på samma. 

6. Jag jobbade med: Nathalie 

7. Jag jobbade i kök nummer: 4

8. Eftersyssla: Tömma och starta diskmaskinen.

9. Utvärdering: Dom blev bra och smakade bra, fast dom blev bara lite hårda i konsistensen och fick direkt ingen speciell färg. Ja dom blev som jag tänkte för att vi har gjort frallor förr med och då blev dom ungefär likadana som nu. Överraskningen var fröna på frallorna för att dom gjorde att frallorna fick mera smak och såg godare ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar