onsdag 4 februari 2015

Semlebullar :)

Detta gjorde jag: Semlebullar.

Receptet hur gjorde jag: Jag använde mig av ett recept där jag först skulle blanda smör (margarin) och mjölk i en kastrull till 45 grader. När det var klart så lät jag det svalna lite och sedan så hällde jag i det i en bunke tillsammans med jäst. Sedan så blanda jag i socker, salt, mjöl och fiberhusk. Sedan så lät jag degen jäsa under bakduk i 10 minuter och sedan så gjorde jag dom runda som bullar och lät dom jäsa igen i 20 minuter. Efter det så penslade jag på ägg och satte in dom i ugnen. Efter ca 6 - 10 minuter var dom klara. 

Ändringar i receptet: Jag gjorde glutenfria och då använde jag ett annat recept och ett annat mjöl för att dom skulle bli bra. Jag hade även inne dom i ugnen längre än vad dom skulle. 

Viktigt att tänka på: Passa bullarna när dom är i ugnen för att dom inte ska bli för brända eller för kletiga. Häll även i dom rätta mängderna med mjöl och jäst för att dom inte ska bli för hårda. Låt bullarna också jäsa för att dom ska bli större och bättre.

Råd och tips: Gör vad du vill med degen. Du kan göra den till vanliga kanel och vaniljbullar, eller så kan du göra dom till Semlebullar som jag gjorde idag. 

Jag jobbade med: Abdi.

Vi jobbade i kök nummer: 5.

Eftersysslan: Sopa golvet.

Utvärdering: Bullarna blev jättebra. Dom fick färg för en gångs skull för att det brukar dom inte få när jag har gjort dom förr. Konsistensen blev också jättebra, dom blev exakt klara o.s.v. Det blev verkligen inte som jag hade tänkt för att trodde inte att dom skulle bli så bra som dom blev. Färgen på bullarna blev som en överraskning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar