Receptet/Hur gjorde jag: Vi använde oss av ett recept. Där skulle vi först sätta ugnen på 200* och sedan så skulle vi smörja en ugnsbakad form med smör. Efter det skulle vi ta och hacka lök och lägga i formen och sedan så la vi i fisken i formen och pressade citronsaft. Sedan så kryddade vi med lite olika kryddor och blandade lätt crème fraich med mjölk och hällde över och sedan så la vi även på lite riven ost och satte in det i ugnen i 20 min ungefär. Recept kommer där👇...
När vi hade satt in fisken skulle vi göra tillsatsen som skulle vara potatis och morot. Så att först skalade vi potatisarna och moroten och smörjde en ugnsbakad likadan form som vi gjorde med fisken. Efter det så strödde vi på med lite salt och sedan in i ugnen på ca 30 minuter.
Ändringar i receptet: Vi följde receptet hela tiden tyckte jag, fast det skulle vara i en nypa dragon som en av kryddorna, men det sket vi i för att vi var inte så förtjusta i det.
Viktigt att tänka på: Håll reda på tiden hela tiden när maten är i ugnen. För att annars kan det kanske bli för bränt eller kanske för rått, och rå fisk är ju inte bra :( Det är viktigt att hålla reda på tiden för att inte heller få en för torr eller en för mjuk potatis som vi fick :).
Råd och tips: Gör vad ni vill med tillsatsen till fisken. Ni kan ta potatis och grönsaker och koka i en kastrull, ni kan annars steka ingredienserna eller kanske ugnsbaka dom.
Jag jobbade med: Abdi.
Vi jobbade i kök nummer: 3.
Eftersysslan: Slänga och byta soppåsen.
Utvärdering: Maten blev jättebra, fast potatisen kanske blev aningen för torr som jag skrev däruppe innan. Fisken var god och fick en bra gyllenbrun färg och konsistens. Moroten blev också jättebra den smakade bra och såg bra ut. Det blev verkligen INTE som jag tänkte, för att jag har aldrig lagat fisk före så trodde inte att den skulle bli så bra som den blev :). Allt förutom potatisen blev som en överraskning tyckte jag, men jag är ändån jättenöjd över arbetet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar